Chansons – winter 2012

Les Z’Animaux dans la Chanson….

Ook dit najaar zal ik weer mijn Franse Chansonavonden presenteren. De formule is grotendeels gelijk aan de afgelopen twee jaar. In huiselijke sfeer wordt op groot scherm een PowerPointpresentatie met interessante informatie getoond en ik vertel daarbij anekdotes over chansons en vertolkers. Uiteraard weer met veel beeld- en geluidsmateriaal van originele Dvd’s en Cd’s.

Zoals gebruikelijk hoort daarbij een kopje koffie/thee en een drankje en een hapje. Er hoeft niet meegezongen te worden, het mag wel. Een reader met teksten en vertalingen van de meeste chansons wordt uitgereikt, alsmede een CD met ca. 20 van de beluisterde chansons.

Het hoofdthema is dit jaar: Les Z’Animaux dans la Chanson. Zijn er dan zoveel Franse chansons over dieren om twee avonden mee te vullen? Het antwoord is: “Ja!”. Denk maar aan: L’aigle noir (de zwarte adelaar) van Barbara, Le Gorille en La Cane (vrouwtjeseend) de Jeanne van Georges Brassens, Fais comme l’oiseau (doe als de vogels…) van Michel Fugain et son Big Bazar en we kennen allemaal het beroemde chanson naar een gedicht van Jacques Prévert:  Les escargots qui vont à l’enterrement d’une feuille morte…. (over de slakken die naar de begrafenis van een dood blad gaan).

                                      

Daarnaast zal ik, op verzoek (!)  elke avond een paar ondeugende chansons laten horen en bespreken. En die zijn er ook genoeg….!

Maar, let op, dit jaar is er ook een nieuw onderdeel! La chanson sur demande”  oftewel het verzoeknummer!  Tot 1 oktober a.s. is er de mogelijkheid om een chanson aan te vragen. Welk chanson zou u weer eens willen horen?  Het mag een meezinger zijn! Indien mogelijk, wordt het verzoek ingewilligd.

Voor dit najaar zijn er de volgende Chansonavonden gepland:

  • twee donderdagen: 22 en 29 november
  • of twee maandagen: 10 en 17 december 2012.

Bij voldoende animo kunnen er nog 2 avonden extra in januari/februari gepland worden.

Plaats: bij Paul Laurs en Susanna van Dijke, Stationslaan 22, Zeist.

Aanvang: 19.45 uur en einde: ca. 22.30 uur. Maar meestal loopt het uit! En dan is er nog de broodnodige evaluatie!

Kosten (incl. reader en CD):  € 25,00 per persoon voor 2 avonden.

Maximum aantal deelnemers per avond: 14

Wees er snel bij!                                  onthemove@wilhelminaparkzeist.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *