Alle recensies

 

In november/december 2017 las ik met Hebban een oude Dorrestein uit 1998. Het was een hele speciale leesclub van zogenaamde oude bekenden, ook al hebben we elkaar nog nooit gezien en kennen we elkaar uitsluitend van naam en reacties op de 10 vragen die bij een boek horen.

Het was weer dynamisch en vooral ook gezellig! Een leesclub is een verrijking van je leesplezier.

Ik gaf vier sterren! Zie mijn recensiepagina.

 

 

In november/december werd ik ingeloot voor Maannachten. Een boeiende leesclub, mede ook doordat de schrijfster actief deelnam aan onze discussie. Vaak met zeer uitgebreide, eerlijke antwoorden. Daarnaast is het beslist een aanrader om de expositie van JB Jongkind & Vrienden te gaan zien in het Dordrechts Museum.

Ik gaf vier sterren.

 

 

 

In oktober 2017 maakte ik deel uit van de Hebban-leesclub over dit boek. Een hele fijne, inspirerende leesclub!

Geweldig, vooral wanneer je daarnaast ook weer echt genoten hebt van deze laatste Dorrestein. Klik op de kaft om mijn 5-sterren-recensie te lezen.

Beslist een aanrader!

 

 

 

Ik was één van de 80 gelukkigen die vóór de publicatiedatum dit feuilleton mocht lezen en beoordelen voor Hebban en Bol.com. Een strak schema en twee coördinatoren. Een enorm tempo moesten we volhouden. Het was deel 2 van de feuilleton, maar het was niet echt noodzakelijk deel 1 gelezen te hebben. Nou, wel dus…. Erg irritant, zo’n enorm grote familie. Gelukkig was er een stamboom bij, maar dan nog.

Het verhaal boeide me maar matig. Op een I-pad lezen bevalt me eveneens maar matig. Het was aftellen. Maar ik heb het gehaald, zelfs 10 dagen vóor de sluitingsdatum! Hulde aan mezelf.  Haha.

Mijn recensie is te vinden door te klikken op de afbeelding. Ik gaf twee sterren.

 

In september/oktober 2017 heb ik deelgenomen aan een select Hebban-leesgroepje met tien deelnemers en een coördinatrice. We deden mee met een eigen leesexemplaar. We kozen:

Lees zeker mijn recensie. Vier kleine sterren.

Vooral heb ik genoten van dit selecte leesgroepje.

 

 

 

 

 

In juni 2017 heb ik met veel moeite en tegenzin gelezen voor Hebban:

 

Lees waarom op de recensiepagina over dit boek.  Ik gaf slechts twee sterren… en misschien is dat nog te veel.

 

 

 

 

 

In juni 2017 heb ik met heel veel plezier voor Hebban gelezen BLOEDBROEDERS van de Vlaamse schrijver GUY PRIEELS. Het werden dan ook vijf sterren….! Lees mijn uitgebreide recensie door op de cover te klikken.

 

 

 

 

 

 

 

In mei 2017 heb ik voor Hebban DOLLE MYTHES van LINDA DUITS gelezen.

Wil je weten hoeveel sterren ik gaf, lees dan mijn recensie door op de onderstaande omslagfoto te klikken.

 

 

 

 

 

 

In maart/april 2017 heb ik voor Hebban Niks van Koen Gubbels gelezen. Ik gaf vier sterren voor dit debuut. Het zou een literaire thriller moeten zijn, maar…. Lees mijn recensie door op de omslag te klikken. Ik gaf toch vier sterren.

 

In februari/maart 2017 heb ik voor Hebban EVA van Bregje Bleeker gelezen.  Klik op de omslag voor mijn leeservaring. Ik gaf drie sterren.

 

 

 

 

 

 

 

In december 2016/januari 2017 las ik voor Hebban Literatuur Het valse seizoen van Christiaan Weijts.

Ik kende Christiaan Weijts vooral als columnist voor het NRC en had al eerder de roman Euforie van hem gelezen. Deze muzikale briefroman leek mij een uitdaging en dat is het ook geworden… Lees mijn uitgebreide analyse door op de omslag te klikken.

Ik gaf 4 sterren.

In november 2016 las ik voor Hebban Literatuur De Spion van Paulo Coelho.

Ik vond hde-spionet een bijzondere combinatie, vandaar dat ik me had opgegeven als recensent. Paulo Coelho en Mata Hari…? Mijn verwachting kwam uit. Hoe dan ? Klik op de beeltenis van Mata Hari om mijn uitgebreide recensie te lezen.

 

 

En ik las eveneens voor Hebban Literatuur Titus Broederland. Lees mijn 5 sterrenrecensie door op de kaft te klikken.

hulst-titus-broederland

 

 

 

 

 

 

 

In juli 2016 maakte ik deel uit van de leesclub Geheime Kamers van Tondelli. Ik gaf dit boek 4 sterren. Ik was vooral ook onder de indruk van de vertaler. Klik weer op de omslag voor de recensie.

 

 

 

 

 

 

 

Als eerste boek van 2016 las ik voor HebbanBuzz ’t JAGTHUYS van Merijn de Boer. Een opmerkelijke roman, een bijzonder thema. Beslist de moeite waard om te lezen! Lees mijn uitgebreide recensie. Klikken op het plaatje.

't Jagthuys

 

 

 

 

 

 

 

Eind 2015 las ik voor Hebban – Literair De Gevleugelde van Arthur Japin!  Ik was één van de 25 gelukkige prijswinnaars. Het was weer een ouderwetse Japin. Historisch! Het genre dat hij perfect beheerst!

De Gevleugelde

 

 

 

 

 

 

 

In 2015 las ik voor Hebban.nl – Debutenclub – de debuutroman van Martine de Jong: De mannen van Raan. Een zeer verdienstelijk debuut dat ik beoordeeld heb met een 7.8. Ga direct naar mijn recensie door te klikken op het plaatje van de omslag.

IMG_0995 - omslag de mannen van Raan

De andere recensies van de Debutenclub zijn te lezen op de site van Hebban,nl: de mannen van Raan.

************************************************************************************

Alle aandacht daarna verdient de laatste, nieuwe roman van Thomas Rosenboom, getiteld De rode Loper. Ik maakte deel uit van de leesgroep van DasMag, literair tijdschrift, en had het voorrecht reeds het manuscript te mogen lezen twee weken vóór publicatie. En daarbij hoorde ook een informeel gesprek met de schrijver zelf. Heel verhelderend. Het was mogelijk vragen te stellen maar ook kritiek te leveren. Lees dus vooral eerst deze recensie:

Vervolgens beveel ik in uw aandacht aan mijn recensie over de bundel “Verrassing” van Etgar Keret, dit zijn absurdistische korte verhalen met het huidige Israël als achtergrond. Keret schuwt het niet om vooral ook een hard, maar gefundeerd oordeel over zijn eigen land te hebben.

Lees daarna mijn recensie over de opmerkelijke debuutroman “Eb” van Rebekka Bremmer over het leven van vissersvrouwen, eind 19e eeuw. Heel fraai geschreven in een stijl die men tegenwoordig bijna niet meer aantreft!

Interessant is ook: “Nacht in de Middag” van Arthur Koestler. Een heruitgave van Uitgeverij Schokland, De Bilt in de serie Kritische Klassieken. De eerste uitgave dateert uit 1940 en was in die tijd (nazisme) een zeer geruchtmakende roman over de showprocessen in de tijd van Stalin. Helaas is het thema van deze roman in 2012 nog zeer actueel. Een indrukwekkend, toegankelijk boek!

Mijn laatste recensie voor Literair Nederland blijkt ook de eerste Nederlandse recensie te zijn die te vinden is op het Internet. Het betreft hier de debuutroman van Ramona Ausubel – Er is hier niemand behalve wij allemaal. Een echte joodse story waarin werkelijkheid en fantasie ongemerkt in elkaar overvloeien… teneinde de verschrikkingen van pogroms en Holocaust aan te kunnen.

Zie ook: https://www.literairnederland.nl/recensent/wil-van-basten-malipaard/

          

Voor uw gemak heb ik al mijn recensies die zijn verschenen op de website van Literair Nederland (en van Artemis en van Podium) hieronder gezet. Door op de kaft te klikken van het betreffende boek, krijgt u meteen de betreffende recensie te zien.

                     


Reacties ? Gebruik onderstaand formuliertje.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email