Parijs 2022

De 2022-Parijsexcursie vond plaats van zondag 18 september tot zaterdag 24 september. Aankomstdag zondag 18 september, maandag vrije dag, vertrekdag op zaterdag 24 september. Het programma begon op dinsdag 20 september om 9.00 uur. Vrijdagmiddag vrij. Op maandagavond vond een kennismakingsetentje plaats in het stamrestaurant La Vache Acrobate, gelegen tegenover ons hotel.

Dinsdag 20 september 2022

Promenade historique dans le Marais

Een promenade door Le Marais (3e en 4e arr.) met het accent op historische feiten en grote figuren uit de Franse geschiedenis, zoals Henri IV, Louis XIII, Mme de Sévigné, Mme de Montespan, Mme de Maintenon, de grote schrijvers Molière, Corneille, Bossuet en bv ook Louis le Vau, de eerste grote architect van het Château de Versailles onder Louis XIV.

Promenade littéraire in het 6e arrondissement –

Een literaire, historische promenade door de vele straatjes van de wijk Saint Germain waarbij ook de kunst niet zal ontbreken. Met als eindpunt Musée Cluny.

Woensdag 21 september 2022

Een bezoek van een dag aan de plaats Versailles en het Château en de Tuinen (les Trianons).

Donderdag 22 september 2022

Een uitgebreid bezoek aan de wijk Montmartre met de Cimetière en het Musée de Montmartre en misschien de Jardins Renoir

Een interactieve “fonteinen”-speurtocht met als eindpunt het Musée de Cluny.

Om 20.00 u – Restaurant Bel Canto, zie ook https://lebelcanto.com/ een chic, gastronomisch Frans restaurant aan de kade van de Seine waar operazangers en – zangeressen letterlijk een aria aan je tafel komen zingen. Een uniek gebeuren. Eventueel tegen meerprijs. Menu Lyrique!

Vrijdag 23 september 2022

Een koninklijke en presidentiële wandeling vanuit het beroemde Place des Victoires met het standbeeld van Louis XIV via Place Vendôme, het Elysée etc met als eindpunt Le Petit Palais, bij de Champs Elysées.

Vrije middag.

LA PROMESSE BREL – met de Franse chansonnier Arnaud Askoy. Hij lijkt een incarnatie van de grote Jacques Brel! Een onvergetelijke avond. In het Théâtre de la Tour Eiffel om 19.00 uur. Met als kers op de taart een ontmoeting met Arnaud Askoy na afloop.

———-

Grote musea worden niet in het programma opgenomen. Deze kunnen bezocht worden op de dagdelen zonder programma (aankomstdag, maandag, vrijdagmiddag, zaterdagochtend). Reservering door mij kan altijd geregeld worden.