Parijs 2021

De 2021-Parijsexcursie vindt plaats in de tweede week van april 2021, t.w. 12 – 17 april Aankomstdag is op maandag 12 april, vertrekdag op zaterdag 17 april. Het programma begint op dinsdag 13 april om 9.00 uur.

Dit is een concept-programma. In maart 2021 wordt de definitieve versie gemaakt.

Gedacht wordt aan:

Een bezoek van een dag aan Versailles en het Château.

Een promenade door Le Marais (3e en 4e arr.) met het accent op historische feiten en grote figuren uit de Franse geschiedenis, zoals Henri IV, Louis XIII, Mme de Sévigné, Mme de Montespan, Mme de Maintenon, de grote schrijvers Molière, Corneille, Bossuet en bv ook Louis le Vau, de eerste grote architect van het Château de Versailles onder Louis XIV.

Een literaire, historische promenade door de vele straatjes van de wijk Saint Germain waarbij ook de kunst niet zal ontbreken met waarschijnlijk een bezoek aan Musée Cluny.

Een Brel-avond met de Franse chansonnier Arnaud Bassecourt in het stamcafé van Georges Brassens. En hij lijkt ook op de grote Jacques Brel! Een onvergetelijke avond.

Een nieuw onderdeel voor de vrijdagavond is Restaurant Bel Canto, zie ook https://lebelcanto.com/ een chic, gastronomisch Frans restaurant aan de kade van de Seine waar operazangers en – zangeressen letterlijk een aria aan je tafel komen zingen. Een uniek gebeuren. Eventueel tegen meerprijs.

Een kort bezoek aan het Cimetière de Montmartre en speurtocht door de wijk Montmartre op zoek naar Street Art waarvan we hieronder enkele afbeeldingen zien.

Nog verder in te vullen… Suggesties zijn welkom! Grote musea worden niet in het programma opgenomen. Deze kunnen bezocht worden op de dagdelen zonder programma (aankomstdag, vrijdagmiddag, zaterdagochtend). Reservering door mij kan altijd geregeld worden.

Print Friendly, PDF & Email